Go Back

Ovnbagt mørbrad med kartofler & bønner

Ovnbagt-mørbrad-med-kartofler-bønner
Når vi får gæster, er mit mål at blive færdig med maden så jeg ikke skal stå i køkkenet. Denne opskrift er perfekt!!
Udskriv

Ingredienser

  • 2 svinemørbrad trimmet
  • 2/3 dl hoisinsauce
  • 500 gram grønne bønner friske eller frosne
  • 700 gram små kartofler skåret i halv på langs
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 4 spsk smør blødgjort
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk finthakket purløg

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader - Bland smør - hvidløg og purløg. Sættes tilside.
  • I en skål vend de grønne bønner med 3 spiseskefuld olivenolie, 1/4 teskefuld salt og 1/4 tsk peber. Anbring grønne bønner i midten af en bradepande
  • I den samme skål skal du vende kartoflerne med 5 spsk olivenolie, 1 teskefuld salt og 1/2 tsk peber. Placer dem på resten af bradepande med den skårne side ned.
  • Pensel mørbraden med hoisinsauce og drys let med salt og peber. De lægges ovenpå kartoflerne og bønnerne.
  • Steges i 25 - 30 min. Check med et stegetermometer 62 - 65 grader. Så er den færdig - 62 grader er kødet rosa - 65 grader let rosa.
  • Tag bradepanden ud af oven. Top med hvidløgssmørret. Dæk den let til med folie og lad den hvile i 5 min.