Denne opskrift fik jeg af en veninde. Superlækre flute, hvor man er overbevist om, at de kommer fra den mest fancy bager i byen. Den er nem og hurtig at smække sammen. Det eneste der tager tid er hævningen. Prisen er uden nødder.
Pris – 4 personer: Kr.4,50
Ingredienser
- 5 dl lunken vand
- 10 gram gær
- 1 1/2 tsk sukker
- 100 gram grahamsmel
- 500 gram manitoba mel
- 1 1/2 tsk salt
- 1 håndfuld hakkede nødder kan undlades
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker
- Tilsæt begge melsorter, salt og rør dejen sammen til en tyk grød
- Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dejen hæve i stuetemperatur i 6-8 timer.
- Tænd ovnen på 275 grader varmluft. (Ja du læste rigtigt:))
- Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. Del dejen i 2 stykker, og fold dem som flutes
- Bag brødene i 20-25 min, eller indtil de er sprøde og har en mørk skorpe. Afkøles på en rist. — Vær sikker på at ovnen er den rette temperatur, før du sætter flutene i ovnen.
Video
Har du prøvet denne opskrift?Skriv en kommentar!