Da vi boede i USA, lavede jeg tit "Blooming Onions". Det smager himmelsk sammen med en hjemmelavet trøffel estragon mayo.
Ingredienser
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 1 tsk cayennepeper
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 stk æg
- 5 dl mel
- 2 stk Løg store
- 1 liter rapsolie
Sådan gør du
- 1. Bland mel og alle krydderier sammen.2. Bland en æg og mælk i en separat stor skål.3. Fjern det tørre skind på løget, og skær derefter en 1 centimer af løgens spidse ende (ikke rodenden).4. Placer rodsiden ned på et skærebrædtet. Skær lodret ned til 1 cm fra roden. Gentag, hele vejen rundt om løget5. Vend løgen, så den ser ud som en løgblomst. Åbn løgekronerne mere med fingrene.6. Læg løgblomsten i melblandingen. Løft og ryst overskydende mel af.7. Anbring løget i det piskede æg, og vend tilbage til melblandingen.8. Løft løgen og læg den på en tallerken. Frys i 30-60 minutter.Opvarm olien til 175 grade i en dyb frituregryde eller gryde.Læg løgblomsten i gryden med den skårne side nedad. Steg i 3-4 minutter. Vend den og stek i yderligere 3-4 minutter, indtil den er gyldenbrun.Overfør til en plade foret med papirhåndklæde.Serveres med aioli eller estragonmayo – Find opskiften på disse under "Saucer & Dips"
Noter
Se videoen her. Find opskriften på estragon mayo under “Saucer & Dips”. |
Har du prøvet denne opskrift?Skriv en kommentar!