Jeg elsker en god asiatisk kyllingesalat med en lidt spicy peanut ingefær dressing. Dressingen er helt klart afgørende hvordan salaten bliver. Der er mange ingredienser i dressingen, men de fleste af dem, er fast inventar i de fleste køkkenskabe.
Pris – 4 personer: Kr.85
Ingredienser
Dressing
- 2 spsk sojasauce
- 1,2 dl rapsolie
- 3 spsk riseddike
- 1 spsk lime juice + skal
- 2 spsk frisk ingefær
- 1/2 dl peanutbutter
- 2 tsk scriacha
- 3-4 spsk honning
Salaten
- 1 pakke tørre nudler
- 1 håndfuld peanuts
- 2 spsk ristede sesamfrø
- 3-4 stk forårsløg
- 1/4 stk rødkål
- 1 stk rød peberfrugt
- 2-3 stk gulerødder
- 1 stk kinakål
- 600 gram kyllingebrystfilet
Sådan gør du
Dressing
- Blend det hele sammen i en blender. Mere ingefær og honning kan tilsættes efter smag.
Kyllingen
- Krydr kyllingebrystet med salt og peber. Pak det ind i et rent viskestykke og lad det hvile i stuetemperatur i et par timer. Grunden til at det skal være stuetemperatur, er at kødet ikke får et chok når det kommer direkte fra køleskabet og på en varm grill eller pande. Vær sikker på at brystet er gennemstegt.
Salaten
- 1. Skær kinakålen – rødkål – peberfrugt i strimler. 2. Riv gulerøderne – Finhak forårsløgene3. Knus nudlerne og grill elller bag dem til de er lysebrune4. Rist peanuts på en pande 5. Bland det hele med dressingen minus de ristede nudler6. Skær kyllingen i passende stykker og top den på salaten med de ristede nudler
Video
Har du prøvet denne opskrift?Skriv en kommentar!